Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Damer

Följ

Senior Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Damer

Match

FC Rosengård

4 - 2
Rosengård Södra
7 november 2010
12:30

AIF Barrikaden

Referat

Referat: FC Rosengård - AIF Barrikaden

Ja, då har vi inlett vårt samarbete med BK Kick, ett samarbete som är tänkt att gå vidare med ett s.k. farmaravtal som innebär att spelare kan lånas ut från den ena klubben till den andra utan övergångspapper. Kick kan låna vilka av våra spelare som helst medan vi av dem kan låna alla utom de som spelade deras senaste match från start. Uttagningarna kommer förstås att ske av tränarna i samråd. Kick spelar i div 3 och vi tror att samarbetet kan vara positivt för båda klubbarna.

Så till dagens match: Emma stod i mål. Utespelarna var Evelina, Lisa, Alejandra,
Vilma, Mona och Laura samt från Kick Rahima Yassani, Veronica Linnér, Camilla Ringman, Marian Manasifi, Dalia Alwan, Qendresa Peci

Jag missade första halvtimmen på matchen som spelades 2 x 40 min och med kort paus för att de som hade biljett till Malmö FFs match skulle kunna komma iväg lite tidigare.

Under denna halvtimme lär FC Rosengård först ha gjort 1-0 innan Alejandra kvitterade efter förarbete av Quendresa.

Andra halvlek började med 2 snabba mål. Först gjorde Rosengård 2-1 i den 3:e min och 5 min senare kvitterade Camilla på en snyggt slagen straff (såg från min vinkel sett ut att vara nära krysset). Det dröjde sen till slutminuterna innan Rosengård dessvärre gjorde ytterligare 2 mål, ett 4 min före slut och ett i själva slutminuten.
Förlusten innebar ett trendbrott. Vi hade innan den här matchen tagit 4 raka segrar i seriematcher, samtliga efter att ha vänt halvtidsunderlägen.

Det är svårt att ge spelarkritik när man dels har lite svårt att se vem som gör vad när man inte hunnit bli riktigt säker på vem som är vem (vilket jag dock TROR att jag har) dels inte lärt sig känna igen de olika spelarnas rörelsemönster. Inte blir det lättare av att ha missat första halvtimmen. Ett försök dock: Jag tyckte att alla Kickspelarna var duktiga och det märktes att de hade erfarenhet av div 3-spel (eller åtminstone träningar, jag vet ju inte vilka som brukat spela regelbundet).
De jag mest fäste mig vid var dels Rahima som spelade säkert som mittback och som vid åtminstone ett tillfälle avvärjde en klar målchans genom sin snabbhet, dels Camilla som skapade mycket framåt, som hade flera jättefina hörnor och som alltså dessutom gjorde ett straffmål. Jag tyckte att även vårt inslag skötte sig bra utan att jag direkt vill framhålla någon speciellt. Jo förresten, kanske Alejandra ändå som kämpade på som vanligt trots att hon fick massor med "stryk".

Slutligen var det trevligt att se den goda stämning som rådde inom vårt nysammansatta lag trots den lite snöpliga förlusten som inte kändes helt rättvis sett till spelet. Det är med stor förväntan man ser fram mot årets seriespel.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alejandra Marquez 1 1 0 0 0 0
Evelina Rundberg-Nilsson 1 0 0 0 0 0
Laura Sosa 1 0 0 0 0 0
Lisa Weeks 1 0 0 0 0 0
Vilma Preza 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Emma Olsson 1 0 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng